Vierailun tueksi / K1

The lobby of the K1 showroom on the ground floor of Kämp Galleria. Photo: Virve Laustela, The Finnish Museum of Photography

Tälle sivulle on koottu ohjeita ja tietoa Valokuvataiteen museon K1 -näyttelytilassa vieraileville. Jos sinulla on ennen museokäyntiä kysyttävää, kannattaa ottaa yhteyttä museoon hyvissä ajoin.

Kiireettömät asiat mieluiten sähköpostitse:
K1fmp@fmp.fi (yleiset vierailuun liittyvät kysymykset)
booking@fmp.fi (ryhmät, opastukset ja tapahtumat)

Kiireellisissä tapauksissa K1:n lipunmyynti palvelee numerossa: 040 163 3210 

 

 

Aukioloajat ja liput


Museo on avoinna ma-pe klo 11-20 ja la -su 11-18. Pääsylipun hinta on 16 / 6 / 0 eur / Museokortti. Poikkeusaukioloajat sekä tarkemmat tiedot maksutavoista ja alennuksista löydät sivulta:

www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/tule-ja-koe/aukiolo-liput-sijainti


 

Saapuminen

Kämp Gallerian sisäänkäynti osoitteessa Mikonkatu 1. Kuva: Virve Laustela, Suomen valokuvataiteen museo
 

 • K1 -näyttelytila sijaitsee kauppakeskus Kämp Gallerian pohjakerroksessa. Tilaan kuljetaan kauppakeskuksen katutason aulasta joko rullaportailla tai hissillä. Sujuvin tapa löytää perille on käyttää Kämp Gallerian Mikonkadun puoleista sisäänkäyntiä (osoite Mikonkatu 1).
   
 • Näyttelytilat ovat saavutettavat (kulku hissillä). Lisätietoja saavutettavuudesta 
   
 • Kulje aina näyttelytiloihin lippukassan kautta. Lippukassalla voit maksaa mahdolliset pääsymaksut. Meillä käy myös museokortti. Museon henkilökunnalta voit aina kysyä lisätietoja näyttelyyn/museoon liittyen.  
   
 • Jos tuot mukanasi ryhmän, ilmoita lipunmyyntiin ryhmän koko. Jos olet tilannut ryhmällesi opastuksen, opas odottaa teitä lippukassan luona. Näyttelytilassa on 20 kannettavaa tuolia ryhmiä varten.
   
 • Toivomme, että omatoimiryhmät ilmoittavat meille saapumisestaan etukäteen osoitteeseen: booking@fmp.fi
   
 • Olemme mukana HelsinkiMission Kulttuurikaveri-toiminnassa: Jos yksin lähteminen tuntuu hankalalta, voit kutsua museovierailulle seuraksesi kulttuurikaverin!

  • Soita numeroon 09 23120375 (käytössä takaisinsoittopalvelu) ja kerro haluavasi tulla vierailulle Kaapelitehtaan ja/tai K1sen Valokuvataiteen museolle .
  • Kaveri varaa lipun ja soittaa sinulle. Sopikaa milloin tulette vierailulle ja missä tapaatte. Tervetuloa herkuttelemaan taiteella ja historialla!
  • Lisätietoa: www.helsinkimissio.fi/tarvitsetko-apua/kulttuurikaveri/

 

Tilat ja palvelut 
 

 • K1:een kuljetaan rullaportailla tai hissillä Kämp Gallerian katutasosta. Kuva: Virve Laustela, Suomen valokuvataiteen museo

  K1 -näyttelytilan lippukassa. Kuva: Virve Laustela, Suomen valokuvataiteen museo

 • K1:n aulassa on lukollisia lokeroita takkeja ja laukkuja varten. 

  Lokeron lukitseminen tapahtuu näin: paina ensin numeronäppäintaulussa vasenta alanurkkaa, C-näppäintä. Tämän jälkeen näppäile neljä omavalintaista numeroa ja paina lopuksi avaimen kuvaa oikeassa alareunassa. Kokeile, että lokeron ovi varmasti meni lukkoon. 

  Tärkeää! Muista tämä keksimäsi nelinumeroinen koodi, samalla koodilla saat lokeron taas auki. Lokero avataan samalla tavalla kuin miten lukitsit sen. Muista myös valitsemasi lokeron numero, jotta löydät lähtiessä oikean lokeron. Käänny ongelmatilanteissa lipunmyyjän puoleen.

 

 • Kokous- ja työpajatila Kamera on auki yleisölle tapahtumien, kuten luentojen aikana. Tilassa järjestetään viikonloppukursseja ja seminaareja. Tilavarauksia hoitaa ravintola The Glass (ks. yhteystiedot edeltä).
   

 • Lipunmyyntikassan takana sijaitsee museokauppa The Object.
   

 • Museo tarjoaa sekä avoimia yleisöopastuksia että varattavia opastuksia. Avoimet yleisöopastukset järjestetään torstaisin klo 18-19. Museon pääsymaksu.

  Lisätietoa opastuksista ja varaukset: www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/tule-ja-koe/opastukset-ja-tyopajat

 

K1:n aulassa on lukollisia kaappeja takkeja ja laukkuja varten. Kuva: Virve Laustela, Suomen valokuvataiteen museo

K1:n aulasta on käynti kokous- ja työpajatila Kameraan. Kuva: VIrve Laustela, Suomen valokuvataiteen museo

 

Näyttelytiloissa
 

 • Näyttelytilan sisäänkäynti sijaitsee lipunmyyntitiskistä katsoen aulan vastakkaisessa päädyssä. Tilan ovi on näyttelyn aukioloaikana aina auki.  
   
 • Näyttelytiloissa voit keskustella normaalisti, ja ottaa omaan käyttöösi valokuvia ilman salamaa (ellei tilassa toisin ohjeisteta). Huomioithan aina myös muut näyttelykävijät, kun keskustelet tai kuvaat tiloissa.

Sisäänkäynti K1:n aulasta näyttelytiloihin. Kuva: Virve Laustela, Suomen valokuvataiteen museo

Näkymä K1:n näyttelytiloihin. Kuva: Patrik Rastenberger, Suomen valokuvataiteen museo

 • Teosturvallisuuden vuoksi huomioi näyttelykäynnin aikana myös seuraavat ohjeet:
   
  • Vierailukäynnillä kuljetaan rauhallisesti. Otathan ystävällisesti huomioon muut ryhmät ja museovieraat.
  • Näyttelytiloissa seiniin ei saa nojata, ei myöskään kirjoittaa tai piirtää seiniä vasten.
  • Taideteoksiin ei saa koskea, jollei lupaa erikseen anneta.
    
 • Suomen valokuvataiteen museo on sitoutunut noudattamaan kaikessa toiminnassaan Turvallisemman tilan periaatteita.
   

 

Opettajan muistilista

 

 • Perehdy näyttelytarjontaan ennen ryhmäsi vierailua joko verkossa tai paikan päällä ilmaiseksi OAJ-korttia näyttämällä (vierailua suunnitellessa).
 • Tutustu kouluille suunnattuihin infoihin ja materiaaleihin museon verkkosivuilla.
 • Hyödynnä näyttelyyn liittyviä oheismateriaaleja. Mahdolliset äänioppaat ja podcastit sekä tehtävämateriaalit löytyvät museon verkkosivuilta.
 • Varaa ryhmällesi opastus. Opastus on hyvä tapa syventää näyttelykäyntiä. Opastukset varataan lähtökohtaisesti verkkolomakkeen kautta. Varaukset on tehtävä viimeistään viikkoa ennen opastuksen ajankohtaa. Lue lisää opastuksista ja varaa opastus täältä.
 • Ilmoita meille myös omatoimivierailusta etukäteen sähköpostitse osoitteeseen booking@fmp.fi. Saman osoitteen kautta voit myös kysyä mitä tahansa museokäyntiin liittyvää.
 • Muista tiedottaa vanhemmille museovierailusta.
   

Valmistautuminen

Ennen museokäyntiä kannattaa miettiä, mihin aihepiiriin tai teemaan halutaan keskittyä. Näyttelykäynti voi syventää jo aiemmin opittua tai olla uuden oppimisen alku. Museovierailut sopivat hienosti esimerkiksi uuden opetussuunnitelman mukaiseen ilmiöoppimiseen ja eri oppiaineiden integrointiin.

Museokäynnin sisällön suunnittelu yhdessä oppilaiden kanssa tekee vierailusta innostavamman. Varsinkin nuorimpien oppilaiden kohdalla on hyvä kertoa etukäteen, mihin ollaan menossa ja mitä museossa tehdään. Museossa toimiminen, museotyö ja museon sääntöjen perusteet voivat myös olla koko opastuksen aihe. Oppilaita kannattaa jo koulussa kannustaa keskustelemaan ja esittämään kysymyksiä myös oppaalle. Näyttelyiden oheismateriaalit toimivat myös hyvänä tukena valmistautumiseen.
 

Museossa

Opettajan rooli opastuksen tai käynnin aikana on tärkeä. Opettajan tulee olla läsnä koko mahdollisen opastuksen tai käynnin ajan. Oppilaiden hyvä käyttäytyminen on sekä opettajien että museoiden yhteinen tavoite. 

Teosturvallisuuden vuoksi huomioi näyttelykäynnin aikana myös seuraavat ohjeet: 

 • Vierailukäynnillä kuljetaan rauhallisesti. Museotiloissa ei saa juosta. Otattehan ystävällisesti huomioon muut ryhmät ja museovieraat. 
 • Opettajan tulee aina seurata oppilasryhmän mukana. Suosittelemme, että tutustutte taiteeseen yhdessä. Keskustelkaa, mutta välttäkää kovaäänistä opastamista. Jos teetät näyttelyssä tehtäviä, muistathan, että oppilaita ei silloinkaan voi jättää ilman valvontaa. 
 • Näyttelytiloissa seiniin ei saa nojata, ei myöskään kirjoittaa tai piirtää seiniä vasten. 
 • Taideteoksiin ei saa koskea, jollei lupaa erikseen anneta. 

Suomen valokuvataiteen museo on sitoutunut noudattamaan kaikessa toiminnassaan Turvallisemman tilan periaatteita.

 

Takaisin koululla

Jokaisen museokäynnin jälkeen kannattaa käydä palautekeskustelua oppilaiden kanssa ja pohtia, mitä jäi mieleen. Myös meitä museolla kiinnostaa käynnin onnistuminen. Kaikki mahdollinen palaute on erittäin tervetullutta. Voit lähettää palautetta osoitteeseen erja.salo@fmp.fi, Erja Salo (intendentti, yleisötyö)

 

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy