Kouluille

Hei opettaja!

Tältä sivulta löydät museon kouluille suunnattuja sisältöjä kuten tehtävämateriaaleja ja kuva-aineistoja sekä tietoa museon pedagogisista hankkeista, mediakasvatuksesta ja kouluyhteistyöstä.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihin oppaan johdolla! Lisää tietoa kouluille suunnatuista opastuksista ja työpajoista löydät täältä.

Omatoimivierailut näyttelyissä:

Omatoimiryhmäkäynnit ovat mahdollisia, mutta ilmoitathan ryhmäsi käynnistä ennakkoon (päivämäärä, kellonaika, vierailun kohde K1/Kaapelitehdas sekä ryhmäkoko): booking@fmp.fi

Tule ja koe
Täältä löydät lisätietoa käytännön asioista, jotka mahdollistavat sujuvan vierailun Suomen valokuvataiteen museon Kaapelitehtaan näyttelytiloissa.
Tule ja koe
Täältä löydät lisätietoa käytännön asioista, jotka mahdollistavat sujuvan vierailun Suomen valokuvataiteen museon K1 -näyttelytilassa.
Info
Kuule ensimmäisenä näyttelyistämme, tapahtumistamme ja kursseistamme
Näyttelyt
Etsin on Valokuvataiteen museon ensimmäinen pysyvä näyttely. Maailmassa otetaan satoja miljoonia valokuvia joka päivä. Miksi ja miten valokuvat saavat meidät tuntemaan ja toimimaan?
Podcast
Kuva ois kiva on Valokuvataiteen museon asiantuntijapodcast.
Tietopalvelut
Fotokela tarjoaa kuvanlukutaidon monipuolisen oppimateriaalin, joka on suunnattu 7–9-luokkalaisille ja heidän opettajilleen.
Muualla verkossa

Yli 3500 kokoelmakuvaa digitaalisesti saatavilla Finnassa. Aineistoon kuuluu niin valokuvataidetta, valokuvauksen varhaishistoriaa, muotokuvia, näppäilykuvaa, muotikuvaa, kuvajournalismia kuin paljon muutakin. Uusia kuvia tullaan julkaisemaan Finnassa säännöllisesti.

Tule ja koe
Valokuvataiteen museon tehtävämateriaaleista löydät näyttelykokemukseen tai valokuvaan liittyviä syventäviä tehtäviä ja kysymyksiä.
Tule ja koe
Täältä löydät eri ikäisille oppilaille valokuvaan ja museon kokoelmiin liittyviä tehtäviä ja materiaaleja sovellettavaksi etäopetukseen.
Tule ja koe
Katso taiteilijahaastatteluja, virtuaaliopastuksia sekä lyhyitä dokumentteja valokuvaajan arjesta ja pimiötyöskentelystä museon youtube-kanavalta.
Tule ja koe
Tutustu mobiilipelien kautta pimiötyöskentelyn saloihin sekä museon kokoelmakuviin ja -teoksiin.
Näyttelyt
Museon asiantuntijat ja vieraskirjoittajat tarjoavat uusia tapoja tarkastella museon ajankohtaisia näyttelyitä.
Tule ja koe
Oletko 18–30-vuotias ja kiinnostunut valokuvasta, visuaalisesta kulttuurista ja yhdessä tekemisestä? Tule mukaan Valokuvataiteen museon nuortenryhmä Photofussiin.
Näyttelyt
Mikä valokuva oikeastaan on? Mitä viestejä haluaisit nähdä kaupunkitilassa? Ajan taika on Ruoholahden ala-asteen koulun oppilaiden valokuvanäyttely Länsilinkin alikulun pylväsgalleriassa.
Tule ja koe
Maryn kahdet kasvot on Suomen valokuvataiteen museon ja Kauniaisten lukion yhteisen pedagogisen projektin kautta syntynyt näyttely. Projekti toteutettiin osana Looking to Understand Inclusion EU-hanketta.
Tule ja koe
Varaa eskariryhmällesi oma aamuhetki valokuvataiteen äärellä!
Tule ja koe
Mediakasvatus on keskeinen osa Valokuvataiteen museon pedagogista työtä. Museo avaa valokuvakulttuuria eri ikäisille yleisölle erilaisten työpajojen, tehtävämateriaalien, hankkeiden ja kummiluokka-toiminnan kautta.
Tule ja koe
Keväällä 2023 Valokuvataiteen museo tarjoaa 800 nuorelle toiminnallisia Taidetestaajat -kierroksia, joilla vieraillaan Maija Tammen Empatiakone-näyttelyssä ja nautitaan valokuvan taiasta.
Info
Suomen valokuvataiteen museo osallistuu vuosina 2021-2022 Looking to Understand Inclusion -hankkeeseen, jota rahoittaa Euroopan Unionin Erasmus+ -ohjelma.
Info
Valokuvataiteen museo pilotoi viiden muun eurooppalaisen kulttuurilaitoksen kanssa Visual Thinking Strategies -opetusmenetelmän (VTS) käyttöä koulu- ja museoympäristössä vuosina 2017–2020. Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin Erasmus+ ohjelma.
Info
Suomen valokuvataiteen museo on valokuvan valtakunnallinen vastuumuseo, jonka tehtävänä on edistää ja vaalia suomalaista valokuvataidetta ja valokuvakulttuuria.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy