Kestävä kehitys taiteen taustalla

Photofussin jäsenet Sonja Hyytiäinen ja Oona Markkanen harjoittelija Vilko Sollan haastateltavina. Kuva: Juuso Lukkari / Suomen valokuvataiteen museo, 2019.

Valokuvataiteen museolla toteutettiin vuonna 2019 kestävän kehityksen teemaan liittyvä nykydokumentointihanke, jossa dokumentoinnin kohteena oli museon nuortenryhmä Photofuss ja ryhmän näyttely Viimeinen sukupolvi.

Dokumentoinnin toteuttivat museon harjoittelijat Vilko Solla (haastattelu) ja Juuso Lukkari (kuvaus). Haastatteluaineiston lisäksi museon kokoelmiin saatiin digioriginaaleja näyttelyn teoksista sekä niihin liittyvää taustatietoa. Haastateltavina olivat Photofussin jäsenet Vladislav Bakanov, Ronja Tammenpää, Sonja Hyytiäinen ja Oona Markkanen.

Dokumentointi oli osa TAKO-museoverkoston pooli 6:n (Taide, oppi ja kokemus) yhteistä nykydokumentointihanketta, jonka teemana ovat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja niiden näkyminen eri toimialoilla Suomessa. Kukin poolin jäsenmuseo valitsee tallennettavakseen omaan erityisalaansa liittyvän toimijan tai ilmiön.

Näyttelyt
“Me olemme viimeinen sukupolvi, joka voi pysäyttää ilmastonmuutoksen.” Suomen Valokuvataiteen museon nuorten valokuvaajien Photofuss-ryhmän valokuvanäyttely tutkii ympäristöön liittyviä kysymyksiä.
Kokoelmat
Valokuvataiteen museo on aktiivisesti mukana valtakunnallisessa tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKOssa.
Tule ja koe
Oletko 18–30-vuotias ja kiinnostunut valokuvasta, visuaalisesta kulttuurista ja yhdessä tekemisestä? Tule mukaan Valokuvataiteen museon nuortenryhmä Photofussiin.
Info
Vilko Sollan raportti Viimeinen sukupolvi -dokumentointiprojektin toteutuksesta.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy