Valtakunnallinen valokuvataiteen kokoelmakartoitus 2015

Kuva: Suomen valokuvataiteen museon kokoelmat

Valokuvataiteen museon valtakunnallisessa kartoituksessa kerättiin tietoa Suomen taidemuseoiden kokoelmiin hankituista valokuvateoksista.

Valokuvataiteen ja -kulttuurin valtakunnallisena erikoismuseona Suomen valokuvataiteen museo toteutti syksyllä 2015 hankkeen, jossa kartoitettiin Suomen museokokoelmien 1990- ja 2000-luvun kartuntaa valokuvataiteen osalta. Valokuvataidetta tarkasteltiin kansallisen kulttuuriperinnön kartuntana valtakunnallisesta näkökulmasta. Suomen valokuvataiteen museon kokoelmat kattavat hyvin kotimaisen valokuvataiteen aina 1990-luvulle asti. Myöhemmin kokoelman karttumista ovat jarruttaneet sekä teoshintojen nousu että -koon kasvu. Vastaavasti taidemuseoiden kartunta on kasvanut, sillä taidemuseot ovat ryhtyneet hankkimaan valokuvataidetta merkittävästi 1990-luvulta lähtien. Kokoelmatietoja kartoitukseen saatiin 27 taidemuseolta. Kartoituksen toteutti tutkija Otto Pietinen.

Raportin valtakunnallisesta valokuvataiteen kokoelmakartoituksesta 2015 voi lukea tästä linkistä.

Lisätiedot museonjohtaja Elina Heikka, elina.heikka@fmp.fi

Valtakunnallinen valokuvataidekokoelmien kartoitus kuuluu TAKO-nykydokumentointihankkeisiin

Valokuvataiteen museo on mukana suomalaisten museoiden yhteisessä tallennus- ja kokoelmayhteistyössä (TAKO). TAKO on museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyötä koordinoiva ammatillisten museoiden yhteenliittymä, joka tähtää museoiden tallennustyönjaon selkeyttämiseen ja museoiden kokoelma- ja tallennustyön kehittämiseen. TAKO-työtä tehdään sisällön mukaan muodostetuissa pooleissa. Suomen valokuvataiteen museo toimii TAKO-yhteistyössä poolissa 6, ’Taide, oppi ja kokemus'.

 

2015

Kokoelmat
Valokuvataiteen museo on aktiivisesti mukana valtakunnallisessa tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKOssa.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy