Museoon kotisohvalta

Emma Sarpaniemi: Self-portrait of a Couple, 2017 / Suomen valokuvataiteen museon kokoelma, Osuuskunta Tradekan kokoelma

Poikkeusolojen myötä Suomen valokuvataiteen museon näyttelytilat on suljettu yleisöltä. On mitä otollisin aika tutustua museon laajoihin ja laadukkaisiin verkkoaineistoihin.

 

Kokoelmat

Suomen valokuvataiteen museon kokoelmissa on yli 2 miljoonaa valokuvaa. Valokuvalle on ominaista monimuotoisuus, jota tuomme esille myös kokoelmissamme. Valokuvataiteen lisäksi kokoelmissamme ovat edustettuna esimerkiksi lehtikuvat, mainoskuvat, muotikuvat, dokumenttikuvat, muotokuvat, albumikuvat, arkkitehtuurikuvat, maisemakuvat ja luontokuvat. Tällä sivulla esittelemme verkkoaineistojamme ja kokoelmien helmiä.

 

Podcast

Kuva ois kiva on Suomen valokuvataiteen museon oma podcast. Jokaisessa jaksossa valokuvausta käsitellään eri näkökulmista ja avataan sen kulttuurisia, yhteiskunnallisia sekä historiallisia vaikutuksia. Vieraina Suomen merkittävimpiä valokuvaajia ja tutkijoita sekä Valokuvataiteen museon asiantuntijoita. Jaksoissa kuullaan myös osia museon laajasta äänitearkistosta, ja käsitellään kiehtovia kuvia museon vielä laajemmasta kuva-arkistosta.

 

Pelit

Tutustu Arvaa kuva ja Darkroom mansion -pelien kautta pimiötyöskentelyn saloihin sekä museon kokoelmakuviin ja -teoksiin.

 

Kysy museolta

Kysy museolta kaikesta suomalaiseen valokuvahistoriaan, valokuvien säilyttämiseen tai valokuvien analysointiin liittyvissä asioissa – museon henkilökunta vastaa.

 

Kuka Kuvasi?

Museon palvelu, josta voi hakea tietoa ennen 1950-lukua aloittaneista, Suomessa toimineista valokuvaajista ja kuvaamoista.

 

Etäopetuksen tueksi

Materiaalia ja tehtäviä opettajille ja oppilaille etäopetuksen tueksi.

 

Tehtävämateriaalia näyttelyiden tueksi

Tehtävämateriaaleja, joita voi hyödyntää hyvin myös näyttelyiden ulkopuolella.