Tehtävämateriaalit

Valokuvataiteen museon tehtävämateriaaleista löydät näyttelykokemukseen tai valokuvaan liittyviä syventäviä tehtäviä ja kysymyksiä.

Tule ja koe

Näkökulmia näyttelyyn: Vivian Maier - Omakuva ja sen varjo

Näyttelyn Vivian Maier: Omakuva ja sen varjo valokuvista nousevat teemat haarautuvat moniin suuntiin. Tämä materiaali tarjoaa erilaisia toiminnallisia näkökulmia näyttelykokemuksen tueksi. Teksteissä käsitellään peilikuvaa, katseen valtaa sekä omakuvan erilaisia rooleja. Viimeisiltä sivuilta löydät leikkisiä harjoitteita lapsille ja lapsenmielisille.

Tule ja koe

Kuvajournalismin syksy 2019: Sakari Piippo ja Caj Bremer

Tehtävämateriaalin harjoitukset, kysymykset ja resurssit pyrkivät tarjoamaan vaihtoehtoisia tapoja tarkastella ihmisiä, paikkoja ja historiaa valokuvan kautta sekä mahdollisuuksia syventyä valokuvan mahdollisuuksiin tutkivassa ja luovassa työskentelyssä.

Tule ja koe

Visiittikortteja Valokuvataiteen museosta

Visiittikortit olivat 1800-luvun ja 1900-luvun alun suuri valokuvavillitys. Kuvaus- ja kirjoitustehtäviä sisältävä materiaali liittyy Visiittikortteja valokuvataiteen museosta -näyttelyyn, joka esittelee korttikuvastoa vuosilta 1894–1920 Ruoholahden länsilinkissä.

Tule ja koe

Poliittisen valokuvan festivaalien tehtävämateriaalit 2015-2019

Miten valokuvien avulla muokataan ja järjestetään ymmärrystämme maailmasta? Miten valokuvien avulla pystytään haastamaan vallitsevaa tapaa katsoa maailmaa ja nähdä asioita ja rakenteita?

Tule ja koe

Tuntuuko tutulta? – Valokuvia suomalaisesta arjesta ja Ohikuljetut – erään kerjäläisperheen tarina

Materiaalin tehtävät pyrkivät innostamaan ja etsimään uusia näkökulmia valokuvaan, sen kriittiseen tarkasteluun sekä omaan kuvalliseen tekemiseen.

Tule ja koe

Mediakasvatusmateriaali tieteestä ja tiedosta

Mistä kaikkialta sinä saat tietoa? Millä eri tavoin voit kertoa asioista muille ja jakaa tietoa? Oletko törmännyt valeuutisiin? Miten arvioit tiedon luotettavuutta? Millainen merkitys tieteellä on yhteiskunnassa ja osana arkeamme?

Tule ja koe

Abstrakti! - vuosisadan ilmiö 1917–2017

Näyttelyn tehtävämateriaalissa nousevat esiin abstraktien valokuvien keskeiset ominaisuudet: aika & liike, materia, muoto ja valo & väri.

Tule ja koe

Francesca Woodman: Enkelinä olemisesta

Tehtävämateriaalissa käsiteltäviä teemoja ovat mm. valokuvaustekniikka, surrealismi, antiikki ja kehollisuus.

Tule ja koe

11-kollektiivi: Suomi/Finland

Tämän tehtävämateriaalin avainsanat ovat kuvareportaasi, reportaasi, kuvaessee, kuvatyypit ja journalistinen kuva.