Valokuvan paradokseja

Valokuvan paradokseja -näyttely kutsuu pohtimaan valokuviin liittyviä odotuksia ja käsityksiä. Näyttely on kokoelma tutkimuksellisia projekteja, jotka haastavat ”valokuvallisuuden ajatusta”.

Kemiallisia, optisia, sähköisiä, digitaalisia ja laskennallisia valokuvatekniikoita yhdistää ennen kaikkea pyrkimys simuloida näköhavaintoa. Valokuvalta näyttävää kuvaa pidetään herkästi ehdottomana todisteena läsnäolosta kameran edessä, vaikka kuva olisikin algoritmin tuottama. Paradoksi: jos näet kuvan valokuvana, niin se on valokuva – sinulle. Kuvien näkeminen valokuvina valokuvien tarjoaman mallin mukaisesti muodostaa näyttelyn keskiön.

 

Näyttelyn taiteilijat ja tutkijat: Bruno CaldasOuti Condit & Rosie Swayne, Stephen Cornford, Suzanne MooneyTuula Närhinen, Tuomo Rainio, Mia Seppälä, Niina Uusitalo & Jenni Niemelä-Nyrhinen, Jukka Häkkinen ja työryhmä.

Näyttelyn on kuratoinut Mika Elo.

 

Näyttelyä ovat tukeneet Linnamon säätiö, Suomen Akatemian rahoittama Valokuvan Post-digitaaliset Epistemologiat -hanke ja Taideyliopiston Kuvataideakatemia.

Suomen valokuvataiteen museo
Suuri näyttelytila

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki

13.5.–28.8.2022

Outi Condit & Rosie Swayne – How be a medium?     
Mika Elo, Outi Condit and Rosie Swayne discuss about Condit's and Swayne's work.
Mia Seppälän teoksen Alt text tekstitetyt osuudet löytyvät täältä
.
Tuomo Rainio – Rakennetun kuvan kokeminen
Valokuvan paradokseja -näyttelyn kuraattori Mika Elo ja taiteilija Tuomo Rainio keskustelevat Rainion taiteellisesta työskentelystä.
Mia Seppälä – Valokuvan monet olomuodot
Valokuvan paradoksit -näyttelyn kuraattori Mika Elo ja taiteilija Mia Seppälä keskustelevat Seppälän teoksesta Alt text.
Tuula Närhinen – Kuvaa on katsominen
Valokuvan paradokseja -näyttelyn kuraattori Mika Elo ja näyttelyn taiteilija-tutkija Tuula Närhinen keskustelevat Närhisen työn keskeisistä teemoista.
Tule ja koe
Täältä löydät lisätietoa käytännön asioista, jotka mahdollistavat sujuvan vierailun Suomen valokuvataiteen museon Kaapelitehtaan näyttelytiloissa.
Muualla verkossa

Löydä opastuksen kautta ryhmällesi uusia näkökulmia esillä oleviin näyttelyihin!

 

Tule ja koe
Lämpimästi tervetuloa tutustumaan näyttelyihin kotisohvalta ympäri Suomen! Tarjolla lukuisia ilmaisia Facebook- ja Instagram-live opastuksia!
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy