Valokuvan paradokseja

Valokuvan paradokseja

Suomen valokuvataiteen museo
Suuri näyttelytila

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki

13.5.–28.8.2022

Valokuvan paradokseja -näyttely kutsuu pohtimaan valokuviin liittyviä odotuksia ja käsityksiä. Näyttely on kokoelma tutkimuksellisia projekteja, jotka haastavat ”valokuvallisuuden ajatusta”.

Kemiallisia, optisia, sähköisiä, digitaalisia ja laskennallisia valokuvatekniikoita yhdistää ennen kaikkea pyrkimys simuloida näköhavaintoa. Valokuvalta näyttävää kuvaa pidetään herkästi ehdottomana todisteena läsnäolosta kameran edessä, vaikka kuva olisikin algoritmin tuottama. Paradoksi: jos näet kuvan valokuvana, niin se on valokuva – sinulle. Kuvien näkeminen valokuvina valokuvien tarjoaman mallin mukaisesti muodostaa näyttelyn keskiön.

 

Näyttelyn taiteilijat ja tutkijat: Bruno CaldasOuti Condit & Rosie Swayne, Stephen Cornford, Suzanne MooneyTuula Närhinen, Tuomo Rainio, Mia Seppälä, Niina Uusitalo & Jenni Niemelä-Nyrhinen, Jukka Häkkinen ja työryhmä.

Näyttelyn on kuratoinut Mika Elo.

 

Näyttelyä ovat tukeneet Linnamon säätiö, Suomen Akatemian rahoittama Valokuvan Post-digitaaliset Epistemologiat -hanke ja Taideyliopiston Kuvataideakatemia.

Suomen valokuvataiteen museo
Suuri näyttelytila

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki

13.5.–28.8.2022
Skip "More on the subject" liftups

More on the subject

Outi Condit & Rosie Swayne – How be a medium?     

Mika Elo, Outi Condit and Rosie Swayne discuss about Condit's and Swayne's work.

Tuomo Rainio – Rakennetun kuvan kokeminen

Valokuvan paradokseja -näyttelyn kuraattori Mika Elo ja taiteilija Tuomo Rainio keskustelevat Rainion taiteellisesta työskentelystä.

Mia Seppälä – Valokuvan monet olomuodot

Valokuvan paradoksit -näyttelyn kuraattori Mika Elo ja taiteilija Mia Seppälä keskustelevat Seppälän teoksesta Alt text.

Tuula Närhinen – Kuvaa on katsominen

Valokuvan paradokseja -näyttelyn kuraattori Mika Elo ja näyttelyn taiteilija-tutkija Tuula Närhinen keskustelevat Närhisen työn keskeisistä teemoista.

Vierailun tueksi / Kaapelitehdas

Tule ja koe
Täältä löydät lisätietoa käytännön asioista, jotka mahdollistavat sujuvan vierailun Suomen valokuvataiteen museon Kaapelitehtaan näyttelytiloissa.

Opastukset ja työpajat

Muualla verkossa

Löydä opastuksen kautta ryhmällesi uusia näkökulmia esillä oleviin näyttelyihin!

 

Syksyn 2022 etäopastukset näyttelyihin

Tule ja koe
Lämpimästi tervetuloa tutustumaan näyttelyihin kotisohvalta ympäri Suomen! Tarjolla lukuisia ilmaisia Facebook- ja Instagram-live opastuksia!