Vivian Maier, 18. lokakuuta, New York, 1953. © Estate of Vivian Maier, Courtesy of Maloof Collection and Howard Greenberg Gallery, NY.

Virtuaaliopastus Vivian Maierin näyttelyyn

Museot sulkeutuivat keväällä 2020 koronavirusepidemian aiheuttamien poikkeusolojen johdosta. Tämän johdosta Valokuvataiteen museon historian suosituin näyttely Vivian Maier: Omakuva ja sen varjo sulkeutui kolme kuukautta etuajassa. Jos yleisö ei pääse museoon, niin silloin museo tulee yleisön luokse!

Museopedagogi Kaura Raudaskoski johdattaa virtuaaliopastukselle museon kaikkien aikojen suosituimpaan näyttelyyn.

Museon työtä voi tukea maksamalla opastuksesta vapaaehtoisen osallistumismaksun Holvi-verkkokaupassa.

 

Syvenny näyttelyn teemoihin toiminnallisten harjoitteiden ja pohdiskelevien tekstien kautta. Näkökulmia näyttelyyn -materiaalista löydät valokuvataiteilija Noora Isoeskelin mietteitä peilikuvan ja valokuvan eroista, museopedagogi Kaura Raudaskosken ja Jemina Lindholmin pohdintoja katseen vallasta, inspiroivia lähtökohtia omakuvien kuvaamiseen sekä museoleikkejä perheen pienimmille.

Näyttelyt
Vivian Maier (1926–2009) oli amerikkalainen valokuvaaja, jonka laaja elämäntyö on tullut kohinalla julkisuuteen hänen kuolemansa jälkeen lukuisien näyttelyiden ja dokumenttielokuvan myötä. Maier kuvasi intohimoisesti koko aikuiselämänsä, mutta ei itse tuonut työtään esille, vaan ansaitsi elantonsa…
Museoon kotisohvalta
Poikkeusolojen myötä Suomen valokuvataiteen museon näyttelytilat on suljettu yleisöltä. On mitä otollisin aika tutustua museon laajoihin ja laadukkaisiin verkkoaineistoihin.
Tule ja koe
Täältä löydät eri ikäisille oppilaille valokuvaan ja museon kokoelmiin liittyviä tehtäviä ja materiaaleja sovellettavaksi etäopetukseen.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy