Virtuaaliopastus Vivian Maierin näyttelyyn

Vivian Maier, 18. lokakuuta, New York, 1953. © Estate of Vivian Maier, Courtesy of Maloof Collection and Howard Greenberg Gallery, NY.

Virtuaaliopastus Vivian Maierin näyttelyyn

Museot sulkeutuivat keväällä 2020 koronavirusepidemian aiheuttamien poikkeusolojen johdosta. Tämän johdosta Valokuvataiteen museon historian suosituin näyttely Vivian Maier: Omakuva ja sen varjo sulkeutui kolme kuukautta etuajassa. Jos yleisö ei pääse museoon, niin silloin museo tulee yleisön luokse!

Museopedagogi Aapo Raudaskoski johdattaa virtuaaliopastukselle museon kaikkien aikojen suosituimpaan näyttelyyn.

Museon työtä voi tukea maksamalla opastuksesta vapaaehtoisen osallistumismaksun Holvi-verkkokaupassa.

 

Syvenny näyttelyn teemoihin toiminnallisten harjoitteiden ja pohdiskelevien tekstien kautta. Näkökulmia näyttelyyn -materiaalista löydät valokuvataiteilija Noora Isoeskelin mietteitä peilikuvan ja valokuvan eroista, museopedagogi Aapo Raudaskosken ja Jemina Lindholmin pohdintoja katseen vallasta, inspiroivia lähtökohtia omakuvien kuvaamiseen sekä museoleikkejä perheen pienimmille.

Kuva: Jari Silomäki: sarjasta Tunteiden maantiede, 2009–2020.

Näyttelyt

Rakennamme uusia näyttelyitä

14.9.2020 - 23.9.2020
Kaapelitehtaan suuri näyttelytila avautuu 24.9. syysnäyttelyiden merkeissä. Näyttelynvaihdon ajan Projekti-tilan näyttelyyn on vapaa pääsy. Projekti-tilassa on esillä AdeY:n The Censored Exhibition.

Näyttelyt

Vivian Maier: Omakuva ja sen varjo

17.1.2020 - 24.5.2020
Vivian Maier (1926–2009) oli amerikkalainen valokuvaaja, jonka laaja elämäntyö on tullut kohinalla julkisuuteen hänen kuolemansa jälkeen lukuisien näyttelyiden ja dokumenttielokuvan myötä. Maier kuvasi intohimoisesti koko aikuiselämänsä, mutta ei itse tuonut työtään esille, vaan ansaitsi...

Museoon kotisohvalta

Poikkeusolojen myötä Suomen valokuvataiteen museon näyttelytilat on suljettu yleisöltä. On mitä otollisin aika tutustua museon laajoihin ja laadukkaisiin verkkoaineistoihin.

Tule ja koe

Etäopetuksen tueksi

Täältä löydät eri ikäisille oppilaille valokuvaan ja museon kokoelmiin liittyviä tehtäviä ja materiaaleja sovellettavaksi etäopetukseen.
Osoite
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
10/5/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kämp Galleria
Pohjoisesplanadi 33, 00100 Helsinki
Aukioloajat
ma–su klo 11–20
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy