Taidetestaajat

Millä tavoin aika, tarinat ja valokuvat opettavat meille empatiaa toisia kohtaan?

Huhti-toukokuussa 2023 Valokuvataiteen museo on jälleen yksi lukuisista Taidetestaajat -organisaatioista ja tarjoaa 800 nuorelle toiminnallisia Taidetestaajat -vierailuja. Vierailun aikana tutustutaan valokuvataiteilija Maija Tammen teoksiin. Tammen Empatiakone -näyttelyssä 8-luokkalaiset kohtaavat kameleontin ja sirkan ja lähestyvät kysymystä empatian mahdollisuudesta yhdessä keskustellen ja mukaansatempaavin harjoittein.

***

Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen 1–2 vierailua lukuvuodessa korkealaatuisen taiteen pariin. Toiminta tavoittaa vuosittain yli 65 000 henkeä, kaikista Suomen kunnista. Toiminnan ydintavoitteena on tarjota nuorille taide-elämyksiä ja työkaluja muodostaa kokemuksestaan perusteltu mielipide. Mitä mieltä he ovat kokemastaan? Lähtisivätkö he uudelleen?

Taidetestaajat-toimintaa tuottaa Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Toiminta käynnistyi Suomen Kulttuurirahaston aloitteesta lukuvuosina 2017–2020. Päärahoittajana toimivan Kulttuurirahaston lisäksi mukaan lähti Svenska kulturfonden. Syksyllä 2020 rahoittajien joukkoon liittyi eduskunnan päätöksellä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Kasvi kuvattuna studiossa mustaa taustaa vasten. Kasvin lehdellä on kulkusirkka.
Maija Tammi: Yksityiskohta teoksesta Hulda & Lilli, 2023.

 

 

 

 

Näyttelyssä pohditaan, miksi tunteita tulee kuunnella ja ymmärtää, mutta miksi niihin ei kannata täysin luottaa.
Valokuvataiteilija Maija Tammi ja Valokuvataiteen museon museolehtori Kastehelmi Korpijaakko keskustelevat tieteen ja taiteen yhteistyöstä.
Täältä löydät lisätietoa käytännön asioista, jotka mahdollistavat sujuvan vierailun Suomen valokuvataiteen museon Kaapelitehtaan näyttelytiloissa.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy