Valoa pimeässä -pimiötyöpaja

Kuva: Virve Laustela, Suomen valokuvataiteen museo

Valoa pimeässä -työpajassa sukelletaan valokuvan historiaan luovan toiminnan kautta. Työpajan aikana tutustutaan museon uuteen pysyvään Etsin -näyttelyyn, tehdään fotogrammeja* pimiössä sekä kuvataan omilla kännyköillä. Pajassa pimiötyöskentelyä ja valokuvauksen menneisyyttä ja nykyisyyttä lähestytään rennosti ja kokemuksellisesti.

Valoa pimeässä -työpaja on suunnattu laajasti eri ikäisille ja sisältö räätälöidään ikäryhmälle sopivaksi. Paja soveltuu esimerkiksi kemian, kuvataiteen ja historian opetuksen osaksi ja vaikkapa työhyvinvointipäivän tai polttareiden ohjelmaksi.

Huom! Työpajat ovat kesätauolla 7.8.2023 saakka.

Ryhmäkoko: max 20
Kesto: 120min.
Ikäryhmä: yli 10-vuotiaat
Kieli: suomi, englanti
Hinta:

Lisätiedot: booking@fmp.fi

Varaukset viimeistään viikkoa ennen haluttua ajankohtaa. Laskutuslisä on 10 euroa.

Varaukset voi peruuttaa tai niitä voi muuttaa kuluitta kolmea päivää ennen varattua aikaa. Peruuttamattomista työpajoista veloitetaan työpajan hinnan suuruinen peruutusmaksu.


*Fotogrammi

Fotogrammi on yleisnimitys ilman kameraa tai objektiivia tehdyille valokuville. Fotogrammia tehtäessä esimerkiksi jokin esine asetetaan suoraan valoherkän materiaalin päälle, jonka jälkeen materiaali valotetaan ja käsitellään normaalisti. Fotogrammissa esineen muoto erottuu vaaleana tummaa taustaa vasten, koska materiaali ei ole päässyt valottumaan esineen alta. Jos esine on osittainkin läpikuultava, fotogrammiin tulee myös sävyjä vaalean ja tumman väliltä.

 

Kaapelitehdas
27.1.
Etsin on Valokuvataiteen museon ensimmäinen pysyvä näyttely. Maailmassa otetaan satoja miljoonia valokuvia joka päivä. Miksi ja miten valokuvat saavat meidät tuntemaan ja toimimaan?
Muualla verkossa

Kuinka filmi kehitetään tai valokuvia vedostetaan pimiössä? Mikä on kemigrammi? Miten syntyvät syvänsiniset syanotypiat? Tule kurssille nauttimaan pimiön taiasta. Syksyn 2023 kurssit tulevat myyntiin syyskuun aikana.
 

Tule ja koe
Pimiötyöskentely tutuksi Suomen valokuvataiteen museon videoiden avulla!
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
12/6/0 €
16/6/0 € alkaen 13.10.
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy