
Valoa pimeässä -työpajassa sukelletaan valokuvan historiaan luovan toiminnan kautta. Työpajan aikana tutustutaan museon uuteen pysyvään Etsin -näyttelyyn, tehdään fotogrammeja* pimiössä sekä kuvataan omilla kännyköillä. Pajassa pimiötyöskentelyä ja valokuvauksen menneisyyttä ja nykyisyyttä lähestytään rennosti ja kokemuksellisesti.
Valoa pimeässä -työpaja on suunnattu laajasti eri ikäisille ja sisältö räätälöidään ikäryhmälle sopivaksi. Paja soveltuu esimerkiksi kemian, kuvataiteen ja historian opetuksen osaksi ja vaikkapa työhyvinvointipäivän tai polttareiden ohjelmaksi.
Huom! Työpajat ovat kesätauolla 7.8.2023 saakka.
Ryhmäkoko: max 20
Kesto: 120min.
Ikäryhmä: yli 10-vuotiaat
Kieli: suomi, englanti
Hinta:
- Aikuisryhmät 30e/henkilö, minimihinta 300e. Hinta sisältää ohjauksen, pimiömateriaalit sekä sisäänpääsyn näyttelyihin. Aikuisryhmien varaukset sähköpostitse booking@fmp.fi
- Koululaisryhmät 150e. Koululaisryhmien työpajat varattavissa ti-pe. Koululaisryhmien varaukset varauslomakkeella täällä.
Lisätiedot: booking@fmp.fi
Varaukset viimeistään viikkoa ennen haluttua ajankohtaa. Laskutuslisä on 10 euroa.
Varaukset voi peruuttaa tai niitä voi muuttaa kuluitta kolmea päivää ennen varattua aikaa. Peruuttamattomista työpajoista veloitetaan työpajan hinnan suuruinen peruutusmaksu.
*Fotogrammi
Fotogrammi on yleisnimitys ilman kameraa tai objektiivia tehdyille valokuville. Fotogrammia tehtäessä esimerkiksi jokin esine asetetaan suoraan valoherkän materiaalin päälle, jonka jälkeen materiaali valotetaan ja käsitellään normaalisti. Fotogrammissa esineen muoto erottuu vaaleana tummaa taustaa vasten, koska materiaali ei ole päässyt valottumaan esineen alta. Jos esine on osittainkin läpikuultava, fotogrammiin tulee myös sävyjä vaalean ja tumman väliltä.
Kuinka filmi kehitetään tai valokuvia vedostetaan pimiössä? Mikä on kemigrammi? Miten syntyvät syvänsiniset syanotypiat? Tule kurssille nauttimaan pimiön taiasta. Syksyn 2023 kurssit tulevat myyntiin syyskuun aikana.