Valoa pimeässä -pimiötyöpaja

Erik Blomberg, fotogrammi, 1930, Suomen valokuvataiteen museo

Valoa pimeässä -työpajassa sukelletaan valokuvan historiaan luovan toiminnan kautta. Työpajan aikana tutustutaan keskustellen museon uuteen pysyvään Etsin -näyttelyyn, tehdään fotogrammeja* pimiössä sekä kuvataan omilla kännyköillä. Pajassa pimiötyöskentelyä ja valokuvauksen menneisyyttä ja nykyisyyttä lähestytään kuvamanipulaation näkökulmasta.

Valoa pimeässä -työpaja on suunnattu laajasti eri ikäisille ja sisältö räätälöidään ikäryhmälle sopivaksi. Paja soveltuu esimerkiksi kemian, kuvataiteen ja historian opetuksen osaksi ja vaikkapa työhyvinvointipäivän tai polttareiden ohjelmaksi.

Ryhmäkoko: max 20
Kesto: 120min.
Ikäryhmä: yli 10-vuotiaat
Kieli: suomi, englanti
Hinta: ilmoitetaan myöhemmin


Työpajat varattavissa varauslomakkeen kautta 1.2. alkaen. Pajoja järjestetään 1.3. alkaen.

Lisätiedot:
booking@fmp.fi

Varaukset viimeistään viikkoa ennen haluttua ajankohtaa. Voit varauslomakkeella esittää toiveita työpajan käytännön järjestelyistä.

Työpaja maksetaan heti varauksen yhteydessä tai laskulla. Laskutuslisä on 10 euroa. Mahdolliset sisäänpääsymaksut maksetaan saavuttaessa museon lipunmyyntiin. Lisätietoa sisäänpääsymaksuista löydät täältä.

Varaukset voi peruuttaa tai niitä voi muuttaa kuluitta kolmea päivää ennen varattua aikaa. Peruuttamattomista työpajoista veloitetaan työpajan hinnan suuruinen peruutusmaksu. Ilmaisryhmien osalta peruuttamattomista työpajoista veloitetaan vastaavan maksullisen tuotteen hinta.


*Fotogrammi

Fotogrammi on yleisnimitys ilman kameraa tai objektiivia tehdyille valokuville. Fotogrammia tehtäessä esimerkiksi jokin esine asetetaan suoraan valoherkän materiaalin päälle, jonka jälkeen materiaali valotetaan ja käsitellään normaalisti. Fotogrammissa esineen muoto erottuu vaaleana tummaa taustaa vasten, koska materiaali ei ole päässyt valottumaan esineen alta. Jos esine on osittainkin läpikuultava, fotogrammiin tulee myös sävyjä vaalean ja tumman väliltä.

 

Näyttelyt
Etsin on Valokuvataiteen museon ensimmäinen pysyvä näyttely. Maailmassa otetaan satoja miljoonia valokuvia joka päivä. Miksi ja miten valokuvat saavat meidät tuntemaan ja toimimaan?
Muualla verkossa

Kuinka filmi kehitetään tai valokuvia vedostetaan pimiössä? Mikä on kemigrammi? Miten syntyvät syvänsiniset syanotypiat? Tule kurssille nauttimaan pimiön taiasta.

 

Tule ja koe
Pimiötyöskentely tutuksi Suomen valokuvataiteen museon videoiden avulla!
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy