Katuvalokuvauskierros Aleks Talven kanssa 27.9.2023

Katuvalokuvaus – mitä se on? Mikä hyvässä katuvalokuvassa on tärkeää? Katuvalokuvaus liittyy erottamattomasti valokuvauksen historiaan ja se on voimissaan tänäkin päivänä. Suomen valokuvataiteen museon järjestämät katuvalokuvauskierrokset tutustuttavat katukuvauksen saloihin, opettavat havaitsemaan usein huomaamattomiksi jääviä asioita ja vangitsemaan todellista katuelämää. Kierroksia vetävät katuvalokuvaajat ja urbaanista maisemasta inspiroituvat valokuvaajat Aukusti Heinonen, Helen Korpak, Aleks Talve sekä Verna Kovanen, jotka jakavat näkemyksensä ja parhaat vinkkinsä. Kierroksia järjestetään kesäkauden 2023 kuluessa suomen ja ruotsin kielillä.

Keskiviikon 27.9. Katuvalokuvauskierros opastaa katukuvauksen saloihin valokuvaaja Aleks Talven johdolla. Kierroksella kuljetaan Helsingin keskustassa, kuullaan hänen kuvausprosessistaan, lempipaikoistaan ja reiteistään ja saadaan vinkkejä aiheisiin, kuvakulmiin ja rinnastuksiin. Kierroksen kuluessa kuvataan omalla laitteella (kamera tai puhelin), opitaan uusia katsomisen tapoja tutuksikin käyneissä maisemissa ja inspiroidutaan ympäristöstä.

Aleks Talve (s. 1993, Turku) on Helsingissä asuva valokuvaaja, joka työskentelee laaja-alaisesti valokuvan parissa kulttuurin kentällä. Talven työskentely kytkeytyy kaupunkikuvan kysymyksiin niin oman taiteellisen työn kuin mm. ammatillisen arkkitehtuurikuvauksen kautta. Molemmissa Talvea kiehtovat etenkin urbaanin ympäristön tilalliset ja ajalliset kerrostumat. Talve on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun valokuvataiteen ohjelmasta.

Instagram:
@alekstalve

Osallistujia kehotetaan jakamaan kuviaan kävelyn aikana Instagramissa tunnisteella #valokuvamuseophotowalk

Kierros kestää yhteensä noin kaksi tuntia. Mukaan tarvitset oman laitteen (kamera tai puhelin) ja säänmukaiset vaatteet. Tapahtuma on suomenkielinen.

Lähtöpaikka: Valokuvataiteen museon K1, Kämp Gallerian pohjakerros, Mikonkatu 1. Kokoonnumme museon lipunmyyntitiskin luona.

  • Hinta: 12/6/0 EUR (Museon pääsymaksu)
  • HUOM! Maksu tapahtuu museon infopisteellä, joten tulethan ajoissa paikalle.
  • Mukaan mahtuu 12 hlö ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen aukeaa kaksi viikkoa ennen tapahtumaa ja sulkeutuu kun tapahtuma on varattu täyteen. Ilmoittautuminen on sitova.

Linkki ilmoittautumiseen

Mukaan päässeille lähetämme vahvistuksen ja lisätiedot kierroksesta sähköpostitse. (Huom! Tarkistathan roskapostilaatikon!)

Noudatamme kaikissa tilaisuuksissamme turvallisemman tilan periaatteita.

 

Kuva: Aleks Talve

K1
Kämp Galleria

Kämp Galleria, Mikonkatu 1, 00100 Helsinki

27.9.2023 klo 17–19
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
12/6/0 €
16/6/0 € alkaen 13.10.
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy