Kouluille

Hei opettaja!

Tältä sivulta löydät museon kouluille suunnattuja sisältöjä kuten tehtävämateriaaleja ja kuva-aineistoja sekä tietoa museon pedagogisista hankkeista, mediakasvatuksesta ja kouluyhteistyöstä.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihin oppaan johdolla! Lisää tietoa kouluille suunnatuista opastuksista löydät täältä.

Besök
Täältä löydät lisätietoa käytännön asioista, jotka mahdollistavat sujuvan vierailun Suomen valokuvataiteen museon Kaapelitehtaan näyttelytiloissa.
Besök
Täältä löydät lisätietoa käytännön asioista, jotka mahdollistavat sujuvan vierailun Suomen valokuvataiteen museon K1 -näyttelytilassa.
Info
Kuule ensimmäisenä näyttelyistämme, tapahtumistamme ja kursseistamme
Besök
Varaa päiväkotiryhmällesi ilmainen ohjattu aamuhetki valokuvan ihmeen ja näyttelyiden äärellä!
Besök
Varaa päiväkotiryhmällesi oma aamuhetki valokuvataiteen äärellä!
Besök
Maryn kahdet kasvot on Suomen valokuvataiteen museon ja Kauniaisten lukion yhteisen pedagogisen projektin kautta syntynyt näyttely. Projekti toteutettiin osana Looking to Understand Inclusion EU-hanketta.
Västra länken
1.6.–26.5.
Vilka fotografier eller budskap skulle du vilja se i stadsrummet? Bildbana är en fotoutställning i Kolumngalleri i Västra länken.
Informationstjänst
Fotokela tarjoaa kuvanlukutaidon monipuolisen oppimateriaalin, joka on suunnattu 7–9-luokkalaisille ja heidän opettajilleen.
Besök
Valokuvataiteen museon tehtävämateriaaleista löydät näyttelykokemukseen tai valokuvaan liittyviä syventäviä tehtäviä ja kysymyksiä.
På nätet

Yli 2000 kokoelmakuvaa digitaalisesti saatavilla Finnassa. Aineistoon kuuluu niin valokuvataidetta, valokuvauksen varhaishistoriaa, muotokuvia, näppäilykuvaa, muotikuvaa, kuvajournalismia kuin paljon muutakin. Uusia kuvia tullaan julkaisemaan Finnassa säännöllisesti.

Besök
Katso taiteilijahaastatteluja, virtuaaliopastuksia sekä lyhyitä dokumentteja valokuvaajan arjesta ja pimiötyöskentelystä museon youtube-kanavalta.
Kuva ois kiva on Valokuvataiteen museon asiantuntijapodcast.
Besök
Tutustu mobiilipelien kautta pimiötyöskentelyn saloihin sekä museon kokoelmakuviin ja -teoksiin.
Besök
Täältä löydät eri ikäisille oppilaille valokuvaan ja museon kokoelmiin liittyviä tehtäviä ja materiaaleja sovellettavaksi etäopetukseen.
Besök
Keväällä 2023 Valokuvataiteen museo tarjoaa 800 nuorelle toiminnallisia Taidetestaajat -kierroksia, joilla nautitaan valokuvan taiasta, keskustellaan kuvista ja kuvataan itse.
Utställningar
Museon asiantuntijat ja vieraskirjoittajat tarjoavat uusia tapoja tarkastella museon ajankohtaisia näyttelyitä.
Besök
Oletko 18–30-vuotias ja kiinnostunut valokuvasta, visuaalisesta kulttuurista ja yhdessä tekemisestä? Tule mukaan Valokuvataiteen museon nuortenryhmä Photofussiin.
Besök
Mediakasvatus on keskeinen osa Valokuvataiteen museon pedagogista työtä. Museo avaa valokuvakulttuuria eri ikäisille yleisölle erilaisten työpajojen, tehtävämateriaalien, hankkeiden ja kummiluokka-toiminnan kautta.
Projekt
Suomen valokuvataiteen museo osallistuu vuosina 2021-2022 Looking to Understand Inclusion -hankkeeseen, jota rahoittaa Euroopan Unionin Erasmus+ -ohjelma.
Projekt
Valokuvataiteen museo pilotoi viiden muun eurooppalaisen kulttuurilaitoksen kanssa Visual Thinking Strategies -opetusmenetelmän (VTS) käyttöä koulu- ja museoympäristössä vuosina 2017–2020. Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin Erasmus+ ohjelma.
Info
Finlands fotografiska museum är ett riksomfattande specialmuseum för fotografi, vars uppgift är att främja och värna om den finländska fotografikonsten och -kulturen. Museet, som grundades på initiativ av organisationer inom fotobranschen, inledde sin verksamhet 1969.
Kämp Galleria
Mikaelsgatan 1, 00100 Helsingfors
Se på kartan Kämp Galleria
må–fre 11–20, lö–sön 11–18
12/6/0 €
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.
Kabelfabriken
Kabelplatsen 3, G-trappan, 00180 Helsingfors
Se på kartan Kabelfabriken
ti–sö 11–18, ons 11–20
12/6/0 €
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.