Näkökulmia Vivian Maierin valokuviin

Vivian Maierin valokuvista nousevat teemat haarautuvat moniin suuntiin. Tämä materiaali tarjoaa sinulle erilaisia toiminnallisia näkökulmia näyttelykokemuksen tueksi. Se on valmistettu alunperin Vivian Maier: Omakuva ja sen varjo -näyttelyn materiaaliksi, mutta sopii hyvin myös Maierin katuvalokuvien yhteyteen. Oletpa liikkeellä yksin tai yhdessä, löydät sivuilta pohdittavaa ja harjoitteita sovellettavaksi suoraan näyttelytilassa. Teksteissä käsitellään peilikuvaa, katseen valtaa sekä omakuvan erilaisia rooleja. Viimeisiltä sivuilta löydät leikkisiä harjoitteita lapsille ja lapsenmielisille. Voit myös hyödyntää harjoitteita ennen ja jälkeen museokäynnin.

Nautinnollisia hetkiä valokuvan parissa!

Lataa materiaali alla olevasta linkistä:

NÄKÖKULMIA NÄYTTELYYN: Vivian Maier - Omakuva ja sen varjo

 

 Mustavalkoinen omakuva lyhythiuksisesta, ruutupaitaisesta naisesta. Hän pitelee Rolleiflex-kameraa. Kuvan alareunassa lukee jotain, mutta kirjaimet ovat epäselviä.
Vivian Maier: © Estate of Vivian Maier, Courtesy of Maloof Collection and Howard Greenberg Gallery, NY.

 

 

Skip "More on the subject" liftups

More on the subject

Virtuaaliopastus Vivian Maierin näyttelyyn

Näyttelyt
Mustavalkoinen omakuva. Nainen pitelee kameraa molemmin käsin, puolet hänestä jää varjoon ja toinen puoli on auringossa. Taustalla näkyy korkeita rakennuksia.
Museopedagogi Kaura Raudaskoski johdattaa virtuaaliopastukselle Suomen valokuvataiteen museon kaikkien aikojen suosituimpaan näyttelyyn.

Antti Nylén: Vivian Maier ja valokuvan syvyysulottuvuus

Esseisti ja kamera-amatööri Antti Nylén kertoo Vivian Maierin kuvien materiaalisesta lumosta.

Vivian Maier

Näyttelyt
Mustavalkoisessa kuvassa tummaihoinen mies ratsastaa tummalla hevosella kaupungin kadulla. Hevosella ei ole satulaa, vain suitset.
15.2.2021 - 18.4.2021
Vivian Maier palaa Helsinkiin uudella katuvalokuvaukseen keskittyvällä näyttelyllä.

Vivian Maier: Omakuva ja sen varjo

Näyttelyt
17.1.2020 - 24.5.2020
Vivian Maier (1926–2009) oli amerikkalainen valokuvaaja, jonka laaja elämäntyö on tullut kohinalla julkisuuteen hänen kuolemansa jälkeen lukuisien näyttelyiden ja dokumenttielokuvan myötä. Maier kuvasi intohimoisesti koko aikuiselämänsä, mutta ei itse tuonut työtään esille, vaan ansaitsi...