Näkökulmia Vivian Maierin valokuviin

Vivian Maierin valokuvista nousevat teemat haarautuvat moniin suuntiin. Tämä materiaali tarjoaa sinulle erilaisia toiminnallisia näkökulmia näyttelykokemuksen tueksi. Se on valmistettu alunperin Vivian Maier: Omakuva ja sen varjo -näyttelyn materiaaliksi, mutta sopii hyvin myös Maierin katuvalokuvien yhteyteen. Oletpa liikkeellä yksin tai yhdessä, löydät sivuilta pohdittavaa ja harjoitteita sovellettavaksi suoraan näyttelytilassa. Teksteissä käsitellään peilikuvaa, katseen valtaa sekä omakuvan erilaisia rooleja. Viimeisiltä sivuilta löydät leikkisiä harjoitteita lapsille ja lapsenmielisille. Voit myös hyödyntää harjoitteita ennen ja jälkeen museokäynnin.

Nautinnollisia hetkiä valokuvan parissa!

Lataa materiaali alla olevasta linkistä:

NÄKÖKULMIA NÄYTTELYYN: Vivian Maier - Omakuva ja sen varjo

 

 Mustavalkoinen omakuva lyhythiuksisesta, ruutupaitaisesta naisesta. Hän pitelee Rolleiflex-kameraa. Kuvan alareunassa lukee jotain, mutta kirjaimet ovat epäselviä. Vivian Maier: © Estate of Vivian Maier, Courtesy of Maloof Collection and Howard Greenberg Gallery, NY.

 

 

Näyttelyt
Museopedagogi Kaura Raudaskoski johdattaa virtuaaliopastukselle Suomen valokuvataiteen museon kaikkien aikojen suosituimpaan näyttelyyn.
Antti Nylén: Vivian Maier ja valokuvan syvyysulottuvuus
Esseisti ja kamera-amatööri Antti Nylén kertoo Vivian Maierin kuvien materiaalisesta lumosta.
Näyttelyt
Vivian Maier palaa Helsinkiin uudella katuvalokuvaukseen keskittyvällä näyttelyllä.
Näyttelyt
Vivian Maier (1926–2009) oli amerikkalainen valokuvaaja, jonka laaja elämäntyö on tullut kohinalla julkisuuteen hänen kuolemansa jälkeen lukuisien näyttelyiden ja dokumenttielokuvan myötä. Maier kuvasi intohimoisesti koko aikuiselämänsä, mutta ei itse tuonut työtään esille, vaan ansaitsi elantonsa…
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
12/6/0 €, 16/6/0 € 1.1.2024 alkaen
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy