Tehtävämateriaalit

Valokuvataiteen museon tehtävämateriaaleista löydät näyttelykokemukseen tai valokuvaan liittyviä syventäviä oheismateriaaleja, tehtäviä ja kysymyksiä.

Tule ja koe
Tälle sivulle on koottu uusia ja vanhoja Susanna Majuriin liittyviä aineistoja museon verkkosivuilta näyttelykäynnin tueksi.
Tehtävämateriaalit
Vivian Maierin valokuvista nousevat teemat haarautuvat moniin suuntiin. Tämä materiaali tarjoaa erilaisia toiminnallisia näkökulmia näyttelykokemuksen tueksi. Teksteissä käsitellään peilikuvaa, katseen valtaa sekä omakuvan erilaisia rooleja. Viimeisiltä sivuilta löydät leikkisiä harjoitteita lapsille ja lapsenmielisille.
Näkökulmia Näyttelyyn: Jari Silomäki, Tunteiden maantiede
Tunteiden maantiede -näyttelyyn liittyvä harjoitemateriaali tarjoaa erilaisia toiminnallisia näkökulmia näyttelykokemuksen tueksi. Kuvaamiseen, kirjoittamiseen ja keskusteluun kannustavissa harjoitteissa sivutaan muun muassa. metodikuvaamista, vaurauden esittämistä valokuvissa sekä valokuvan ja empatian suhdetta.
Tehtävämateriaalit
Tehtävämateriaalin harjoitukset, kysymykset ja resurssit pyrkivät tarjoamaan vaihtoehtoisia tapoja tarkastella ihmisiä, paikkoja ja historiaa valokuvan kautta sekä mahdollisuuksia syventyä valokuvan mahdollisuuksiin tutkivassa ja luovassa työskentelyssä.
Tehtävämateriaalit
Visiittikortit olivat 1800-luvun ja 1900-luvun alun suuri valokuvavillitys. Kuvaus- ja kirjoitustehtäviä sisältävä materiaali liittyy Visiittikortteja valokuvataiteen museosta -näyttelyyn, joka esittelee korttikuvastoa vuosilta 1894–1920 Ruoholahden länsilinkissä. Alikulkusillan pylväissä esillä oleva näyttely on kaikkien ulottuvilla vuorokauden ympäri. 
Tehtävämateriaalit
Miten valokuvien avulla muokataan ja järjestetään ymmärrystämme maailmasta? Miten valokuvien avulla pystytään haastamaan vallitsevaa tapaa katsoa maailmaa ja nähdä asioita ja rakenteita?
Tehtävämateriaalit
Materiaalin tehtävät pyrkivät innostamaan ja etsimään uusia näkökulmia valokuvaan, sen kriittiseen tarkasteluun sekä omaan kuvalliseen tekemiseen.
Tehtävämateriaalit
Mistä kaikkialta sinä saat tietoa? Millä eri tavoin voit kertoa asioista muille ja jakaa tietoa? Oletko törmännyt valeuutisiin? Miten arvioit tiedon luotettavuutta? Millainen merkitys tieteellä on yhteiskunnassa ja osana arkeamme?
Tehtävämateriaalit
Näyttelyn tehtävämateriaalissa nousevat esiin abstraktien valokuvien keskeiset ominaisuudet: aika & liike, materia, muoto ja valo & väri.
Tehtävämateriaalit
Tehtävämateriaalissa käsiteltäviä teemoja ovat mm. valokuvaustekniikka, surrealismi, antiikki ja kehollisuus.
Tehtävämateriaalit
Tämän tehtävämateriaalin avainsanat ovat kuvareportaasi, reportaasi, kuvaessee, kuvatyypit ja journalistinen kuva.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy